Skip to main content

ACS – Selvforsvar

Atemi Combat System

Budo Skolen Zanshin er tilknyttet ACSA

ACS er selvforsvar. Budo Skolen Zanshin er det eneste sted i Danmark, hvor der undervises i det moderne selvforsvarsysstem. ACS trænes meget i Tyskland og er utroligt populært på Sri Lanka.

ACS Atemi Combat System er moderne og målrettet selvforsvar. Det er baseret på låseteknikker, nerveprestryk, kast, chokagtige kombinationer af slag og spark samt målrettede angreb på nervecentret i menneskekroppen.

I Atemi Combat System stimuleres og manipuleres akupunkturpunkterne fra traditionel kinesisk medicin (TCM) til selvforsvarsformål. Den menneskelige krops energiske og neurologiske processer påvirkes. Afhængig af doseringen fører denne negative indflydelse til smerte, balanceforstyrrelser og tab af styrke til og med bevidstløshed. Gennem den omfattende viden om meridian-systemet – Chi’s karriere (livsenergi) – får de studerende en dyb indsigt i menneskekroppens struktur og processer.

ACS er specielt designet til selvbeskyttelse og personlig beskyttelse, det kræver derfor ingen specielle fysiske krav og kræver lidt styrke. Systemet er hurtigt og ligetil at bruge og relativt let at lære. Det er derfor velegnet til alle køn og aldersgrupper (hos Zanshin skal man være 15 år). Kontrol og sikring af den potentielle angriber kommer først. ACS er baseret på at Borgerlig Straffelov § 13 stk I & II så den i grad overholdes.

Atemi Combat System er en separat disciplin. Det skal dog ikke ses som konkurrence med andre eksisterende systemer. Som et såkaldt hybridsystem (supplement) understøtter ACS snarere udviklingen og rækkevidden af ​​ens egen stil.


jh

ZANSHIN_DK

ACS 2019

acs_BSK_john2

Vi er SÅ klar til at tage imod dig

Hvad betyder A-C-S?

Atemi – japansk
– Ate = slag
– Mi  = krop
Analog oversættelse: Slag på kroppens vitale punkter.

Combat – engelsk
Bekæmpelse – kamp, bekæmp

System – Dansk / Tysk / Engelsk

Dress code / Dragt /Gi
Elev / Kyugrader:
Sort robust dragt/Gi som f.eks Sort JJ-Gi. Association (ACSA) mærke på højre overarm, Atemi Combat System (ACS) mærke på venstre overarm. Klubmærke på venstre bryst med nationalitetsflag.

Mester / Dangrader:
Fra 1. Dan, den officielle Atemi Combat System-dragt/Gi i sort med rød krave og røde ærmeender. Denne dragt har allerede broderet Atemi Combat-mærket til mestre (sort-rød). Klubmærke på venstre bryst med nationalitetsflag